Quintus Technologies söker en HR Business Partner


Vi söker en självständig och drivande HR Business Partner som vill arbeta i en
expansiv och starkt affärsinriktad internationell arbetsmiljö med placering i
Västerås.

Quintus Technologies är specialiserade på design, tillverkning, installation och support av högtryckssystem för plåtformning och förtätning av avancerade material och kritiska industriella komponenter - Sheet Metal Forming (SMF) och Advanced MaterialDensification (AMD). Med huvudkontor i Västerås och representerat i 45 länder världen över, är företaget världsledande inom högtrycksteknik och har levererat mer än 1 900system till kunder över hela världen inom industrier som flyg-, bil-, energi- och medicinska implantat.

Quintus har ca 180 anställda globalt och verksamhet i Västerås samt USA och Kina(framförallt försäljning och eftermarknad). All engineering, utveckling och produktion sker i Västerås.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som HR Business Partner innebär att aktivt leda och driva HR-arbetet i en expansiv och starkt affärinriktad internationell miljö och är mycket självständig. För att lyckas i rollen krävs ett stort engagemang och ett genuint intresse för människor likväl som för tekniken och affären och man ska trivas med att jobba i en dynamisk och expansiv miljö.

Tjänsten rapporterar till Director HR, IT & Communications och då man ingår iOperations (80 medarbetare varav 10 chefer) ledningsgrupp även till DirectorOperations & CTO.


Möjlighet att påverka tjänstens ansvars- och fördjupningsområden finns.


Tjänsten innebär i huvudsak följande arbetsuppgifter och ansvarsområden.

 • Leda och driva HR-arbetet inom Operations

 • Stötta cheferna inom Operations

 • Stötta verksamheten inom EMEA (Rekrytering, Kompetensutveckling,
  Compensation & Benefits m.m.)

 • Driva och utveckla Quintus Traineeprogram

 • Kommunikation internt samt via intranätet och digitala kanaler, t ex LinkedIn

 • Arbetsmiljö och säkerhet – driva och stötta inom Environment, Health and Safety

 • Compensation & Benefits inkl. utlandsstationeringar (godkänna löner och hantera
  frågor/ärenden)

 • Performance Management


Din bakgrund och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund, t.ex inom PA eller ekonomi och som har ca 3-5 års erfarenhet från liknande tjänster. Du får gärna ha erfarenhet från industriell och/eller teknisk miljö och du har erfarenhet av att arbeta med kollektivavtal.Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift (koncernspråket är engelska) samt att du har goda kunskaper i MS Office.

Som person är du självständig, drivande och operativ. Du är strukturerad och ansvarstagande och har integritet. Din initiativförmåga är god och du är affärsinriktad och får gärna ha ett teknikintresse. Du kan ställa krav samtidigt som du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och fatta beslut.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Wave Executives rekryteringskonsulter Ulla-Maria Nilsson, tel 0733-98 68 68 eller Lars Weiler, tel 070-999 03 00Maila din ansökan med CV och personligt brev på engelska så snart som möjligt till ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se då intervjuer kommer att hållas löpande.