Redovisningschef sökes till Veidekke Entreprenad AB

Veidekke söker en trygg och tydlig ledare som kan axla redovisningschefsrollen i ett visionärt och ledande entreprenadföretag.

Veidekke är ett byggföretag utöver det vanliga. Förutom att bygga broar, bostäder, vägar och tunnlar har man en grundläggande tro på att människor kan skapa goda resultat genom starkt engagemang, samarbete och kollektiv intelligens – något som genomsyrar verksamheten. Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag med en total omsättning på cirka 37,5 miljarder NOK. I Sverige finns cirka 2 200 anställda och en omsättning på kring 13 miljarder SEK (2021).   

För ytterligare information, se www.veidekke.se

Arbetsuppgifter

Redovisningschefen ansvarar för redovisningsavdelningen inklusive leverantörsreskontragruppen. Tjänsten innebär personalansvar för nio medarbetare, varav fem (leverantörsreskontragruppen) är placerade i Lund med en teamledare. Avdelningen ingår i ekonomiavdelningen och rapporterar till Ekonomichefen i Stockholm och har också ett nära samarbete med koncernekonomi i Norge. Man deltar regelbundet på möten på koncernnivå och resor i tjänsten förekommer.

Tjänsten innebär i huvudsak följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Leda, utveckla och stötta medarbetarna på redovisningsavdelningen för Veidekke Entreprenad med dotterbolag samt Veidekke Sverige som finns på flera geografiska platser i Sverige

 • Tillsammans med medarbetarna utveckla processer inom redovisningsavdelningen (inkl leverantösreskontragruppen) och/eller ekonomiavdelningen för ett effektivare och legalt arbetssätt

 • Ansvarig för att bokföringen är korrekt i ekonomisystem och försystem

 • Årsredovisningar

 • Samordna och säkra kvalitet på bokslutsarbete samt internkontroll av bolagets processer för bokslut

 • Lagbevakning inom redovisning, moms och skatt

 • In- och utbetalningar

 • Kund- och leverantörsreskontra

 • Anläggningsregister

 • Kontaktperson för revisorer, bank, koncernens finansavdelning, Bolagsverket, Skatteverket m.m

 • Operativa arbetsuppgifter på Veidekke Entreprenad AB såsom exempelvis löpande redovisning, kontoavstämningar och framtagande av resultaträkning och balansräkning för rapportering till Norge

Din bakgrund

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning eller motsvarande och har gedigen yrkeserfarenhet inom området samt flerårig chefserfarenhet som redovisningschef.

Det är önskvärt med tidigare kunskap/erfarenhet från bygg- och entreprenadverksamhet och meriterande med yrkeserfarenhet från börsnoterat bolag samt erfarenhet av Agresso, FPM och/eller Cognos.

 

Personliga egenskaper

Du är en erfaren och trygg ledare som tar ansvar och både kan coacha och vara tydlig.

Du arbetar för teamet och är intresserad av och vill utveckla dina medarbetare.

Då du kommer att ha en bred kontaktyta, både internt inom koncernen och externt, är du kommunikativ och serviceinriktad samt prestigelös med ett etiskt synsätt. Du känner igen dig i beskrivningen noggrann, analytisk och initiativrik.

 

Rekryteringen genomförs av Wave Executive, och kontakta gärna Ulla-Maria Nilsson, tel 0733 98 68 68 eller Lars Weiler, tel 070-999 03 00 om du har frågor om tjänsten.

Maila din ansökan snarast till ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se då urval och intervjuer görs löpande.

(Sista ansökningsdatum 19 juni).