Redovisningschef sökes till Veidekke Entreprenad AB

Veidekke söker en trygg och tydlig ledare som kan axla redovisningschefsrollen i ett visionärt och ledande entreprenadföretag.

Arbetsuppgifter

Som redovisningschef ansvarar du för redovisningsavdelningen inklusive leverantörsreskontragruppen. Tjänsten innebär personalansvar för nio medarbetare, varav några sitter i Lund och några i Solna. Avdelningen ingår i ekonomiavdelningen och du rapporterar till Ekonomichefen i Solna och har också ett nära samarbete med koncernekonomi i Norge. Man deltar regelbundet på möten på koncernnivå och resor i tjänsten förekommer.

Tjänsten innebär i huvudsak följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Leda, utveckla och stötta medarbetarna på redovisningsavdelningen för Veidekke Entreprenad med dotterbolag samt Veidekke Sverige som finns lokaliserade på flera geografiska platser i Sverige

 • Tillsammans med medarbetarna utveckla processer inom redovisningsavdelningen (inklusive leverantörsreskontragruppen) och/eller ekonomiavdelningen för ett effektivare och legalt arbetssätt

 • Ansvarig för att bokföringen är korrekt i ekonomisystem och försystem

 • Årsredovisningar

 • Samordna och säkra kvalitet på bokslutsarbete samt internkontroll av bolagets processer för bokslut

 • Lagbevakning inom redovisning, moms och skatt

 • In- och utbetalningar

 • Kund- och leverantörsreskontra

 • Anläggningsregister

 • Kontaktperson för revisorer, bank, koncernens finansavdelning, Bolagsverket, Skatteverket m.m

 • Operativa arbetsuppgifter på Veidekke Entreprenad AB såsom exempelvis löpande redovisning, kontoavstämningar och framtagande av resultaträkning och balansräkning för rapportering till Norge

Din bakgrund

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning eller motsvarande och har gedigen yrkeserfarenhet inom området samt flerårig chefserfarenhet som redovisningschef. Det är önskvärt med tidigare kunskap/erfarenhet från bygg- och entreprenadverksamhet och meriterande med yrkeserfarenhet från börsnoterat bolag samt erfarenhet av Agresso, FPM och/eller Cognos.

Personliga egenskaper

Du är en erfaren och trygg ledare som tar ansvar och har ett tydligt och coachande ledarskap. Du arbetar för teamet och är intresserad av och vill utveckla dina medarbetare. Då du kommer att ha en bred kontaktyta, både internt inom koncernen och externt, är du kommunikativ och serviceinriktad samt prestigelös med ett etiskt synsätt. Du känner igen dig i beskrivningen noggrann, analytisk och initiativrik.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wave Executive. Kontakta gärna Ulla-Maria Nilsson, tel 0733 98 68 68 eller Lars Weiler, tel 070-999 03 00, om du har frågor om tjänsten. Maila din ansökan snarast till

ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se då urval och intervjuer görs löpande.

Veidekke erbjuder 

Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett modernt företag som varje dag arbetar utifrån våra värderingar. Vi har ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens och medarbetarens behov. Vår tro är att delägarskap gör det ännu roligare att jobba och därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Idag är vi som arbetar i Veidekke den näst största ägaren i företaget. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet är lika viktigt som våra ekonomiska mål. Vi vill vara ett föredöme i en bransch där det råder sund konkurrens och schyssta villkor. Vi är alltid beredda att vidta åtgärder, oavsett ekonomiska konsekvenser. Gøy på jobbet! Det låter lika roligt som det betyder, d.v.s. roligt. Sedan 1995 är det inte bara tillåtet att ha gøy på jobbet inom Veidekke, det är en del av våra värderingar. En del av vår kultur. Glada medarbetare visar större omsorg och omtanke om sina kollegor och skapar bättre resultat. 

 

 

Om Veidekke

Veidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger vi allt från broar, bostäder, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens – att olika kompetenser och infallsvinklar ger bättre slutresultat. Därför är mångfald en tillgång. Vi driver ett omfattande genus- och mångfaldsarbete för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsmiljö och kultur som tar tillvara på människors olikheter. Vi bygger med hjärta.

Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på cirka 38 miljarder NOK. I Sverige finns cirka 2 200 anställda och en omsättning på cirka 14,3 miljarder SEK (2021).